Werklaarzen Kopen?

Werklaarzen / veiligheidslaarzen met de beste bescherming en hoge veiligheidseisen.

Werklaarzen van de beste merken en met de hoogste kwaliteit vind je hier! Bekijk onze leren werklaarzengevoerde werklaarzen of winter werklaarzen welke heerlijk warm zijn.

Je nieuwe werklaars heb je op toolprof.nl zo gevonden!

12 Artikel(en)

12 Artikel(en)

Op zoek naar de juiste werkschoenen, werklaarzen of werksokken?

We lichten graag even de verschillende categorieëen toe zodat je snel kunt beslissen in welke categorie je moet zoeken om de juiste veiligheidsschoenen te vinden. 

Veiligheidscategorie S1
Dit zijn veiligheidsschoenen geschikt voor professioneel gebruik. Deze schoenen beschikken over een beschermende neus die op een impact van 200J is getest. 200J komt overeen met een voorwerp van ruwweg 20kg van 1 meter laten vallen. De schoenen beschikken daarnaast over een gesloten hiel en een energie absorberende hak. Daarnaast is de schoen voorzien van antistatische eigenschappen. Deze schoenen zijn geschikt voor droge werkomgevingen.

Veiligheidscategorie S1P
Schoenen in de S1P categorie zijn gelijk aan de S1 categorie, maar beschikken over een speciale penetratiebestendige tussenzool. Hierdoor is de voet beschermd tegen scherpe voorwerpen van onderaf.

Veiligheidscategorie S2
De veiligheidscategorie S2 wordt gekenmerkt door de waterdichte schacht van de schoen. Deze schoenen zijn getest op 60 minuten waterdichtheid. Daarnaast beschikken ze over dezelfde eigenschappen als S1 schoenen.

Veiligheidscategorie S3
Schoenen in de S3 categorie beschikken over dezelfde eigenschappen als S2 schoenen, maar aangevuld met een speciale tussenzool. Deze tussenzool is bestand tegen scherpe voorwerpen van buitenaf.

Veiligheidscategorie S5
Veiligheidslaarzen met een beschermende neus (tot 200J), antistatische zool en energie absorberende hak. Deze laarzen zijn gemaakt van gevulkaniseerd rubber of polymeer. Hierdoor zijn deze volledig vloeistofdicht, aangevuld met een extra geprofileerde loopzool en een penetratiebestendige tussenzool.

Overige Kenmerken
Veiligheidschoenen kunnen ook over extra veiligheidskenmerken beschikken

  • A: Antistatisch
  • C: Elektrische weerstand geleidend
  • E: Energie absorberende hak
  • CI: Isolatie tegen koude (-20C, 30 minuten)
  • HI: Tegen hitte isolerende zool (150C, 30 minuten)
  • HRO: Loopzool bestendig tegen hoge temperaturen tot 300C kortstondig
  • WR: Bovenleder waterdicht en waterafstotend
  • ESD: Voorkomt beschadigingen aan gevoelige apparatuur door statische lading

Gripniveaus Veiligheidsschoenen

SRA
De SRA-norm garandeert dat het gripniveau van de schoen voldoet op een keramische tegelvloer welke is bedekt met water en zeep.

SRB
De SRB-norm garandeert dat het gripniveau van de schoen voldoet op een stalen ondergrond welke is bedekt met glycerol/glycerine.

SRC
De SRC norm voldoet aan de voorwaarden van zowel de SRA- als de SRB-norm.

Werksokken

Bij de beste werkschoenen en werklaarzen horen natuurlijk bijpassende werksokken. Sokken kopen heb je vaak zo gedaan. Er zijn maar weinig verschillen en vaak is het een keuze in stof soort en lange of korte sokken.

Scroll dus even door deze categorie en je ziet zo welke sokken je nodig hebt!

Mocht je nog iets missen, laat het ons weten want wellicht kunnen we deze voor je bij onze leverancier bestellen en opnemen in ons assortiment!

Toolprof helpt je graag aan de juiste werkschoenen voor je klus!