Zaagbladen kopen?

Bij Toolprof vind je alles voor de hobbyklusser en de vakman. Ben jij op zoek naar zaagbladen? Dan ben je aan het juiste adres. Wij hebben een zeer groot assortiment aan zaagbladen, waaronder reciprozaagbladen, cirkelzaagbladen, decoupeerzaagbladen, machinezaagbladen en nog veel meer!

Met meer dan 25.000 producten op voorraad vind je bij ons zeker waar je naar op zoek bent!

Onderdelen 1 tot 15 van totaal 501

 

Onderdelen 1 tot 15 van totaal 501

 

Wat zijn zaagbladen?

Het zaagblad verwijst naar het deel van de zaag dat wordt gebruikt om het materiaal in te korten of te bewerken. Belangrijk is dat het materiaal van de tanden aan het zaagblad harder is dan het materiaal dat je bewerkt. Bij Toolprof hebben we natuurlijk alleen de allerbeste merken in ons assortiment. Of je nu op zoek bent naar een Festool zaagblad, eentje van Makita, Milwaukee of toch een Fein zaagblad, je vindt het allemaal bij Toolprof. 

Wat zijn reduceerringen voor een zaagblad?

Een reduceerring, verloopring of pasring zorgt ervoor dat je een zaagblad passend kan maken op een andere maat asgat. De meeste zaagbladen hebben een standaard asgatmaat, maar machines hebben vaak verschillende asgatmaten.

Dus als het asgat van je machine kleiner is dan het asgat van je zaagblad, kun je een pasring gebruiken om zo het zaagblad toch passend te maken op je machine. Een voorbeeld: je machine heeft een asgat van 16 mm, maar je hebt een zaagblad met een asgat van 20 mm. Met een pasring van 20 mm naar 16 mm kun je het zaagblad zo toch passend maken op je machine. Daarnaast moet je erop letten dat de pasring dezelfde dikte heeft als het zaagblad. 

Zaagblad slijpen

Door de wrijving tussen het cirkelzaagblad en het gezaagde materiaal wordt het cirkelzaagblad langzaamaan botter. Na verloop van tijd is het dus verstandig om je zaagbladen te slijpen, maar hoe gaat dit nu precies in z’n werk?
Je kunt je zaagbladen zelf slijpen met een speciale vijl, of een slijpmachine gebruiken. Omdat slijpmachines vaak redelijk prijzig zijn, laten veel mensen hun zaagbladen slijpen door een bedrijf. Dat is het voordeligst als je maar heel af en toe een zaagblad hoeft te slijpen. Als je erg veel met zaagbladen werkt kan het lonen om een slijpmachine aan te schaffen.