SDS Plus Boren

Bestel vandaag nog je SDS plus boren eenvoudig online bij Toolprof! De specialist in boorgereedschap.

8 Artikel(en)

8 Artikel(en)

Hoe werken SDS boren?

Een SDS-boorkop heeft een kliksysteem dat ervoor zorgt dat de boor stevig wordt verankerd. Hierdoor komt de boor niet los tijdens zware werkzaamheden, terwijl de boor nog wel soepel heen en weer kan bewegen.


Wat is het verschil tussen SDS Max en SDS Plus boren?

De SDS Max boren zijn geschikt om grote gaten in beton te boren en worden gebruikt tijdens de meest zware boorwerkzaamheden, terwijl de SDS plus boren nauwkeuriger te werk gaan.


SDS Boorkoppen

De meeste hamerboren maken gebruik van een kliksysteem om de boor stevig in de boorkop te verankeren zodat deze niet los schiet tijdens zware boorwerkzaamheden:


  • SDS-Plus: 10mm-schacht met twee sleuven

  • SDS-Top: 14mm-schacht met twee sleuven

  • SDS-Max: 18mm-schacht met drie sleuven


Wat is een Hamerboor?

Een hamerboor (ook wel "boorhamer" genoemd) is een boormachine die meestal in combinatie met SDS plus boren wordt gebruikt, waarbij elektrisch aangestuurde luchtdruk de klopbeweging van de boor mogelijk maakt. De hamerboor wordt gebruikt om gaten in sterke steenachtige materialen zoals beton en natuursteen te boren en is dan ook geschikt om de meest arbeidsintensieve boorwerkzaamheden mee uit te voeren.


Hamerboor of een Klopboor kiezen?

De juiste keuze voor een hamer- of klopboor is afhankelijk van het materiaal dat je wilt bewerken. Gebruik een hamerboor om te boren in de meest sterke gesteenten zoals beton of natuursteen. Dit is met een klopboor nauwelijks mogelijk en daarnaast kan het gereedschap hierdoor ernstig beschadigen. Een klopboormachine gebruik om te boren in materialen als baksteen, hout of metaal aangezien een hamerboor vanwege de grote boorkracht deze materialen sneller zal beschadigen.


Gerelateerde Boren