DAB+ Bouwradio Kopen?

Ben jij al overgestapt naar digitale radio? Je wil tijdens het werken natuurlijk genieten van lekkere muziek én je wil natuurlijk een kraakheldere ontvangst. Dat kan met een DAB+ radio! Doordat een DAB+ bouwradio gebruikt maakt van digitale signalen in plaats van analoge FM-signalen is de ontvangst veel beter. Bij Toolprof ben je aan het juiste adres voor een DAB+ radio. 

Wij hebben een groot assortiment aan verschillende merken bouwradio's, zoals:

...en nog veel meer! Kijk snel rond en bestel vandaag nog eenvoudig online!

Onderdelen 1 tot 15 van totaal 17

Onderdelen 1 tot 15 van totaal 17

DABBOX

Nummer één in bouwradio's

Bij Toolprof bieden we de beste bouwradio's aan tegen de scherpste prijzen. De accuduur van onze bouwradio's is bij een volledig opgeladen accu vanaf 6 tot 30 uur. Lekker lang genieten van je favoriete zenders! Kies bij Toolprof voor DAB+ radio's met of zonder laadfunctie, aux-ingang, USB-stroomingang of handsfree telefoonfunctie. Bij Toolprof zit je altijd goed!

Wat is DAB+ en wat is het voordeel van een DAB+ radio?

DAB staat voor Digital Audio Broadcasting. Kort gezegd is DAB+ de digitale versie van FM-radio. DAB+ radio's werken in principe nog hetzelfde als FM-radio's: ze halen hun radiosignaal uit de ether. Het enige verschil is dat een DAB+ radio digitale signalen gebruikt. De laatste paar jaren wordt digitale radio steeds populairder en dat is niet zonder reden. Hieronder lees je alle voordelen van een digitale radio!

Welke voordelen heeft een DAB+ radio?

Eigenlijk heeft een DAB+ radio alleen maar voordelen. Net als bij een FM-radio kost het niets om het radiosignaal te ontvangen. Daarnaast kun je met een digitale radio ook nog steeds analoge (FM) signalen ontvangen. Met een DAB+ radio kun je ook veel meer zenders ontvangen. Je kunt de zenders ook heel eenvoudig in het menu te selecteren, je hoeft dus geen zenders meer te zoeken of frequenties te onthouden.

Een DAB+ radio heeft een betere geluidskwaliteit dan een FM-radio. Door de digitale signalen heb je geen last meer van ruis en zal het geluid dus helderder zijn. 

Ook wordt er via het digitale signaal meer informatie doorgegeven. Zo kun je bijvoorbeeld op het display van je radio zien welk nummer er wordt afgespeeld, de verkeersinformatie checken of zien wat voor weer het wordt.