Zwenkwielen & Bokwielen Kopen?

Ben jij op zoek naar zwenkwielen, meubelwielen of bokwielen?

Of je nu op zoek bent naar luchtbandenzwenkwielen, meubelwielen of bokwielen, Toolprof heeft alle soorten op voorraad. Hulp nodig? Neem dan contact op met een van onze specialisten.

Onderdelen 1 tot 15 van totaal 73

Onderdelen 1 tot 15 van totaal 73

Wat zijn zwenkwielen?

Een zwenkwiel is een wiel dat 360 graden rond kan draaien, om een vast punt. Ze worden vaak gebruikt om bijvoorbeeld zware meubels te transporteren, of onder karren, plateauwagens, afvalcontainers en dergelijke. Vaak worden onder een plateau of onder een kar aan één kant zwenkwielen geplaatst en aan de andere kant vaste wielen (bokwielen), omdat dit de stabiliteit ten goede komt.

Zwenkwielen met rem

Een zwenkwiel met rem is in principe hetzelfde als een normaal zwenkwiel, maar dan met een belangrijke toevoeging: een rem. De rem blokkeert het wiel, waardoor het object waar het wiel onder zit niet verder kan rollen. De rem is eenvoudig met de voet te bedienen. 

Welk zwenkwiel voor buiten?

Op een ruwere ondergrond zoals tegels of gras heeft een zwenkwiel of bokwiel meer last van trillingen, lawaai en een hogere rolweerstand. Het is daarom belangrijk dat je voor buiten, of voor ruwere ondergronden het juiste zwenkwiel of bokwiel kiest. Een (massief) rubberen zwenkwiel of bokwiel of luchtband is voor buiten de beste oplossing. Deze soort wielen zullen minder rolweerstand hebben en minder lawaai maken op een ruwe ondergrond.