Meetgereedschap

Meetgereedschap Kopen?

Toolprof biedt als specialist in handgereedschap en bouwmaterialen een ruim assortiment aan verschillend meetgereedschap van hoge kwaliteit. Of je nu op zoek bent naar professionele meetinstrumenten die gebruik maken van een lasertechniek of naar een simpele rolmaat, bij Toolprof hebben we exact wat jij nodig hebt voor je klus!

4 Artikel(en)

4 Artikel(en)

Wat is Meetgereedschap?

Met de term meetgereedschap wordt verwezen naar meetinstrumenten die dienen als hulpmiddel om tijdens het klussen metingen uit te kunnen voeren zodat je bijvoorbeeld iets nauwkeurig kunt ophangen, aan materiaal kunt bevestigen of waterpas kunt stellen.


Verschillende soorten meetgereedschap

Verschillende werkzaamheden vragen om verschillend meetgereedschap. Om ervoor te zorgen dat jij het juiste gereedschap voor je klus gebruikt, hebben wij onderstaand een overzicht gemaakt van de verschillende meetinstrumenten binnen ons assortiment:


Zweihaak

Een zweihaak is een handgereedschap dat wordt gebruikt om alle mogelijke hoeken te "meten" en over te brengen. Het gereedschap bestaat uit twee losse gedeelten die met een schroef aan elkaar zijn bevestigd en die ten opzichte van elkaar kunnen bewegen.


Lijnlasers

Een lijnlaser is een elektronisch gereedschap dat laserlijnen produceert die tijdens het klussen worden gebruikt om op een nauwkeurige manier te kunnen werken. De lijnlaser wordt vooral gebruikt tijdens het betegelen van muren, het ophangen en bevestigen van planken, of tijdens het monteren van vloerbalken.


Afstandmeter

Een afstandsmeter is een elektronisch gereedschap waarmee afstanden gemeten kunnen worden. Het meetinstrument helpt tijdens het klussen om een inzicht te krijgen in de afstand tussen de afstandsmeter en een object.


Schrijfhaak

Een schrijfhaak is een handgereedschap bestaande uit een blok en een dunner blad die beide in een vaste hoek van 90 graden haaks ten opzichte van elkaar staan. Het meetinstrument helpt om tijdens het klussen hoeken nauwkeurig te kunnen meteren.


Schuifmaat

Een schuifmaat is een meetinstrument waarmee buitenmaten, binnenmaten en dieptematen met zeer nauwkeurige precisie kunnen worden gemeten.


Rolmaat

Een rolmaat is een handgereedschap dat dient als handig meetinstrument om snel buiten- en binnenwerkse maten van objecten te kunnen meten.