Beitels

Profiteer van ons hoogwaardig aanbod professionele beitels om vakwerk te leveren tijdens iedere klus! Toolprof stelt als specialist in handgereedschap en bouwmaterialen hoge kwaliteitsnormen aan al haar producten waardoor de beitels garant staan voor duurzaamheid en kwaliteit!


Onderdelen 1 tot 15 van totaal 104

Onderdelen 1 tot 15 van totaal 104

Wat is een Beitel?

Een beitel is een langwerpig gereedschap dat wordt gebruikt om materiaal zoals steen en hout te bewerken of voor het zwaardere sloopwerk van bijvoorbeeld natuursteen of tegelwerk.


Welke soort Beitel gebruiken?

Afhankelijk van de werkzaamheden die je wilt uitvoeren en het materiaal dat je wilt bewerken kies je voor de geschikte beitel.


Beitels voor Sloopwerk

Voor sloopwerkzaamheden in bijvoorbeeld baksteen, natuursteen of beton worden voornamelijk koudbeitels gebruikt. Daarnaast worden pneumatische en elektrische boorhamers tijdens zware sloopwerkzaamheden in combinatie gebruikt met een koudbeitel. Deze beitels zijn ontwikkeld in speciaal gehard staal en wordt meestal een "platte beitel" genoemd.


Beitel voor Houtbewerking

Een steekbeitel is een houtbeitel die wordt gebruikt voor het maken van inkepingen en om hout weg te steken. Het handgereedschap beschikt over een scherp geslepen zijde om kleine vakken in het hout af te werken en inkepingen te maken.


Beitel voor Steenbewerking

Een steenbeitel is een langwerpig stalen handgereedschap dat in combinatie met een hamer wordt gebruikt om stukken baksteen, natuursteen en zelfs beton te te klieven of verwijderen. De stalen beitel is aan beide kanten geslepen en wordt gebruikt met behulp van een hamer


Hoe gebruik je een steekbeitel?

Zet de beitel op het hout en geeft met een houten hamer beheerste klappen op het uiteinde van het handvat. Probeer hierbij te voorkomen dat je tegen de nerf van het hout te hakt om splijten tegen te gaan.


Onderhouden van Beitels

  • Slijp de beitels regelmatig. Zorg dat je tijdens het slijpen van tijd tot tijd de punt van de beitel in water dompelt zodat het staal zijn hardheid niet verliest.

  • Bij steenbeitels is het belangrijk om de braam weg te slijpen op de kop van de beitel, om te scherpe randen te voorkomen

  • Bescherm je beitels tijdens het opbergen door bijvoorbeeld een beschermhoes te gebruiken. Beitels kunnen namelijk al snel bot kunnen worden wanneer ze in contact komen met ander gereedschap.


Volledig Beitelset Bestellen?

Liever een volledige set met verschillende afmetingen beitels zodat je iedere klus volledig voorbereid bent? Bekijk onze hoogwaardige beitelsets!