Reciprozaag

Recipro zaagmachine nodig voor je klus?

Een reciprozaag kan vergeleken worden met een handzaag enkel is de reciprozaagmachine uiteraard elektrisch. Door de verticale zaagbeweging kun je het gereedschap goed gebruiken voor dunne hardere materialen zoals metaal, aluminium en hout (takken).

Bekijk de decoupeerzagen voor de horizontale zaagbewegingen.

5 Artikel(en)

5 Artikel(en)

Waarom een Reciprozaag kopen bij Toolprof?

Toolprof beschikt als absolute expert in elektrische zaagmachines en bouwmaterialen over een hoogwaardig aanbod aan reciprozagen van alle topmerken! Dankzij de hoge kwaliteitsnormen die wij aan het gereedschap stellen ben je bij Toolprof verzekerd van duurzaamheid en kwaliteit.


Wat is een Reciprozaag?

Een reciprozaag (ook wel "reciprozaagmachine" genoemd) is een langwerpige elektrische zaagmachine met aan het uiteinde een zaagblad. Het elektrische gereedschap wordt net als een decoupeerzaag elektrisch aangedreven, maar beschikt in de meeste gevallen over een sterkere motor die meer toeren maakt. De reciprozaag wordt onder andere gebruikt om takken door te zagen, metalen voorwerpen door te zagen en voor diverse sloopwerkzaamheden.


Waar moet je opletten bij aankoop van een Reciprozaagmachine?

De keuze voor de juiste repciprozaag is afhankelijk van het materiaal dat je wilt bewerken en de werkruimte waarin je het gereedschap wilt gebruiken. Zorg dat je rekening houdt met onderstaande factoren tijdens je aankoop van de zaagmachine:


Elektrische Reciprozaag of Accu Reciprozaag

Een elektrische reciprozaag werkt op netstroom en is voorzien van een snoer die moet worden gekoppeld aan een stopcontact om gebruik te maken van het apparaat. Dit zijn meestal dan ook de meer krachtige zaagmachines met een hoger vermogen. Nog een groot voordeel van de elektrische reciprozagen is dat je nooit met een lege accu zit. Een accu reciprozaag daarentegen wordt aangedreven door een accubatterij en is hiermee een stuk flexibeler. Je bent namelijk niet afhankelijk van een stopcontact om het apparaat te gebruiken en beschikt over de volledige bewegingsvrijheid tijdens het klussen.


Vermogen Reciprozagen

Het vermogen van elektrische zaagmachines, uitgedrukt in Watt, bepaald de kracht van het gereedschap. Afhankelijk van het materiaal dat je wilt bewerken en de mate waarin je gebruik maakt van de reciprozaag kies je voor het juiste vermogen.


Het Zaagblad

Afhankelijk van het materiaal dat je wilt bewerken kies je voor het juiste reciprozaagblad. Zo zijn er zaagbladen die enkel geschikt zijn voor hout of juist voor metaal. Het zagen met het verkeerde zaagblad kan het gereedschap ernstig beschadigen en gaat ten kosten van de algemene levensduur.


Maximale Zaagdiepte

Houd rekening met de maximale zaagdiepte van de reciprozaag. Zeker wanneer je dikker materiaal wilt bewerken kan het anders voorkomen dat je het gereedschap niet kunt gebruiken omdat de zaagdiepte niet voldoet.


Zaagslaglengte

De zaagslaglengte geeft weer hoeveel het zaagblad heen en weer beweegt. Hoe hoger de zaagslaglengte, des te groter je kunt zagen. Wanneer je dikker materiaal wilt bewerken heb je een grote zaagslaglente nodig om er soepel doorheen te zagen.