Sleuvenfrees

Sleuvenfrees Kopen?

Toolprof biedt als absolute specialist in elektrisch gereedschap een hoogwaardig assortiment aan verschillende sleuvenfrezen van alle topmerken! Alle freesmachines worden vooraf uitgebreid gekeurd door onze experts en voldoen aan hoge kwaliteitseisen! Hierdoor ben jij als klant van Toolprof verzekerd van kwaliteit en duurzaamheid!

6 Artikel(en)

6 Artikel(en)

Welke Sleuvenfrees is het beste?

Afhankelijk van het materiaal dat je wilt bewerken en de intensiteit waarmee je de sleuvenfrees wilt gebruiken, kies je voor het juiste gereedschap.


Muurfrees met Stofafzuiging

De Bosch muurfrees is het perfecte elektrische gereedschap waarmee je tijdens het frezen de omgeving stofvrij kunt houden.


Professionele Sleuvenzaagmachine

De Van Voorden sleuvenzaagmachine is een professionele sleuvenzaagmachine die wordt geleverd inclusief diamantzagen, stofafzuiging en koffer.


Sleuvenfrees voor Steen en Beton

De Milwaukee muurfrees is de ideale freesmachine om sleuven in betonnen of stenen muren te maken. Het gereedschap wordt geleverd inclusief diamantschijven.


Wat is een Sleuvenfrees?

De sleuvenfrees (ook wel "muurfrees" genoemd) is een elektrisch gereedschap dat wordt gebruikt om sleuven in houten, stenen of betonnen muren te frezen. Het gereedschap wordt bijvoorbeeld ingezet om kabels op een nette manier in de muur weg te werken.


Hoe werkt een Muurfrees?

De sleuvenfrees bestaat uit 2 parallelle slijpschijven die op de gewenste breedte worden afgesteld. De slijpschijven draaien langs de freesmachine voorzien van een beschermkap, haaks op de muur die je wilt bewerken. Maak gebruik van de aansluiting voor een stofafzuigsysteem om netjes en veilig te kunnen werken met de muurfrees.


Hoe gebruik je een Sleuvenfrees?

Volg onderstaande instructies om de sleuvenfrees op een effectieve manier toe te passen:


  1. Bepaal afhankelijk van de hoeveelheid en de grootte van de kabels hoe diep de sleuf moet worden.

  2. Gebruik een waterpas.

  3. Teken een kaarsrechte lijn op de muur op de plaatsen waar de sleuf moet komen.

  4. Plaats de sleuvenfrees tegen de muur aan en beweeg het gereedschap langzaam naar beneden.

  5. Hak met een beitel de strook in het midden weg.


Afwerking Sleuvenfrees

Tot slot is het belangrijk om de muur op een nette manier af te werken en hiermee de klus volledig af te ronden:


  • Plaats het materiaal op een nette manier in de sleuf

  • Veranker het materiaal in de groef zodat het netjes blijft zitten

  • Smeer de sleuf dicht met bijvoorbeeld plamuurmiddel of verf


Slijpschijven Sleuvenfrees

Zorg dat je de juiste slijpschijven kiest om het gewenste materiaal te bewerken met de muurfrees. Voor een betonnen muur worden bijvoorbeeld een heel ander soort slijpschijven gevraagd dan voor een houten muur. Let daarnaast op de diameter van de slijpschijven om de juiste afmetingen te hanteren.
Bekijk welke slijpschijven het beste bij jouw klus passen!