Slijpmachines op Accu

Hoogwaardige Accu Slijpmachine Kopen?

Bestel vandaag nog je slijpmachine bij Toolprof. De specialist in accu gereedschap en bouwmaterialen voor iedere klus!

Onderdelen 1 tot 15 van totaal 32

Onderdelen 1 tot 15 van totaal 32

Welke soorten slijpmachine kiezen?

Het is belangrijk om een slijpmachine te kiezen die aansluit bij je werkzaamheden, werkomgeving en het materiaal dat je wilt bewerken. Allereerst onderscheiden we de verschillende slijpmachines middels de manier waarop het gereedschap wordt aangedreven:


Pneumatische slijpmachine: aangedreven door luchtdruk. Het voordeel van pneumatisch gereedschap is dat ze een stuk duurzamer zijn.

Accu Slijpmachine: draadloze slijpmachine aangedreven door door een accubatterij. Het voordeel van accu gereedschap is de flexibiliteit omdat je niet afhankelijk bent van een stopcontact.

Elektrische slijpmachine: slijpmachine aangedreven door netstroom. Het voordeel van elektrisch gereedschap is dat ze enorm krachtig, nauwkeurig en veilig zijn.

Motorslijpmachine: aangedreven door een benzine motor. Het voordeel is dat de motorslijpmachines in staat zijn om de meeste kracht te leveren.


Daarnaast maak je een keuze tussen 3 soorten slijpmachines op basis van het materiaal dat je wilt bewerken:


Haakse Slijper

Slijpgereedschap waarbij de slijpschijf haaks op de motor staat. Een haakse slijper, ("ook wel slijptol of flex genoemd"),kan worden aangedreven door benzine, elektriciteit of pneumatiek en wordt vooral gebruikt voor het slijpen en zagen in metaal en steen, of om metaalbramen en roest te verwijderen.


Rechte Slijper

Een rechte slijper is als slijpmachine enorm geschikt voor frees, slijp, polijst en graafwerkzaamheden. De slijper heeft het voordeel dat je zeer nauwkeurig werk kunt leveren met het gereedschap en is zowel geschikt voor het bewerken van metaal, steen als hout


Doorslijpers

Doorslijpers zijn geschikt om harde, sterke materialen zoals steen, beton of asfalt mee te zagen. De doorslijpers zijn uniek vanwege de kapdiameter van het zaagblad. Hierdoor wordt namelijk bepaald wat de maximale grootte is van het zaagblad dat gemonteerd wordt en hoe diep je daarmee kunt slijpen.


Waar moet je op letten bij aankoop van een slijpmachine?

  • De aandrijving: zo kun je bijvoorbeeld met een accu slijpmachine draadloos werken, maar kun je voor langdurige en zware inspanningen weer beter kiezen voor een elektrische slijpmachine.

  • Vermogen en toerental: zorg dat je kiest voor voldoende vermogen op basis van het materiaal dat je wilt bewerken.

  • De diameter van de slijpmachine: kijk of de diameter van de schijven geschikt zijn voor het apparaat.

  • De slijpschijf: zorg dat je kiest voor een slijpschijf die geschikt is voor de werkzaamheden en het materiaal dat je wilt bewerken