Bandenreparatieset kopen?

Een lekker band krijgen is natuurlijk nooit fijn. Gelukkig hebben we bij Toolprof alles op voorraad om jouw (fiets)band te plakken. 

1 Artikel(en)

1 Artikel(en)

Hoe plak ik een fietsband?

Een fietsband plakken hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Met een paar simpele stappen ben je zo weer op weg!

Let op: plak je band niet als het kouder is dan 10 graden. Door de koude temperaturen zal de lijm van de plakset minder goed plakken. 

  1. Zet de fiets op z'n kop en haal de buitenband met bandenlichters van de velg af. Dit doe je door de bandenlichter voorzichtig lang de rand van de velg te bewegen. Pas hierbij op dat je de binnenband niet beschadigd. 
  2. Draai daarna het ventiel los zodat je de binnenband kunt verwijderen. Vervolgens pomp je de binnenband op om zo het lek op te sporen. Als het niet direct hoorbaar of voelbaar is waar het lek zit, kun je de band in een emmer met water houden. Als er uit een bepaalde plek veel belletjes komen, weet je dat daar het lek zit.
  3. Als je het lek hebt gevonden is het tijd om rondom de plek van de lekkage de binnenband lichtjes op te sturen. Dit doe je zodat je lijm beter hecht. 
  4. Vervolgens knip je het plakkertje op maat er smeer je hem in met lijm. Druk het plakkertje goed aan op de plek van de lekkage en laat enkele minuten drogen. Trek vervolgens de beschermfolie van het plakkertje af. 
  5. Plaats daarna de binnenband weer op z'n plek en draai het ventiel weer vast. De buitenband er terug op leggen kan lastig zijn. Je kunt hiervoor omgekeerd te werk gaan en de bandenlichter weer gebruiken om de buitenband weer op de velg te krijgen. 

Bekijk ook deze YouTube-video over hoe je het beste je fietsband kan plakken.