Inbraakmethode kerntrekken meest populair

Wanneer een inbreker gebruik maakt van kerntrekken proberen ze met een klein voorwerp zoals een schroef tezamen met een kerntrekker de complete kern van het slot eruit te trekken. Dit kan binnen enkele seconde gebeurd zijn wanneer je geen sterk beveiligd slot hebt en hoeven ze enkel nog de deur te openen met een steeksleutel.


Wat is het juiste veiligheidsbeslag om kerntrekken te voorkomen?

Om inbrekers geen kans meer te geven zal je goed moeten kijken naar je huidige deurbeslag en/of cilinder. Wanneer je deze gaat vervangen is het belangrijk dat je veiligheidsbeslag aanschaft voorzien van het SKG*** keurmerk. De drie sterren geven aan dat het slot een trekkracht van 1500kg. kan weerstaan en inbrekers absoluut geen kans geeft.


Maar wanneer kies je voor een nieuwe cilinder met kerntrekbeveiliging en wanneer voor een deurbeslag met kerntrekbeveiliging?

We snappen dat nieuw bouw- en deurbeslag niet een alledaagse aankoop is doordat de prijzen nogal variëren en wanneer je beslag met SKG keurmerk wilt kopen zijn de prijzen vaak wat hoger. We leggen graag de voor- en nadelen van een nieuw cilinder of deurbeslag met kerntrekbeveiliging uit en wanneer je welke toepast zodat de juiste keuze zo gemaakt is.


Cilinder met kerntrekbeveiliging

Zijn al je buitendeuren voorzien van goedgekeurd veiligheidsbeslag, welke er uiteraard nog netjes uitziet, dan kun je kiezen voor een cilinder waar kerntrekvoorziening in is verwerkt. Maar aangezien je veiligheidsbeslag al is voorzien van kerntrekbeveiliging is het niet noodzakelijk om een sterk beveiligde cilinder te plaatsen en voldoet iedere cilinder. Voor een optimale beveiliging kun je het beste kiezen voor een SKG** cilinder.

Voordeel cilinder met kerntrekvoorziening / SKG

Het grote voordeel wanneer je kiest voor een cilinder, is dat je deze makkelijk kunt vervangen en je deuren snel en makkelijk zijn voorzien van de juiste beveiliging.

Nadeel cilinder met kerntrekvoorziening / SKG

Het nadeel van deze cilinders is dat wanneer je sleutels gestolen worden of je deze wellicht verlies je de gehele cilinder moet vervangen aangezien de sleutels universeel zijn en je deze niet makkelijk opnieuw kunt aanschaffen.


Deurbeslag met kentrekbeveiliging / SKG***

Zijn je ramen en deuren voorzien van basis deurbeslag? Dan is het zeer raadzaam om deze te vervangen door veiligheidsbeslag met kerntrekbeveiliging wat vaak gelijk is aan SKG***. Wanneer je bouwbeslag voorzien is van een kerntrekvoorziening is dit voldoende om inbrekers buiten de deur te houden.

Voordeel deurbeslag met kerntrekvoorziening / SKG

Een voordeel van deze toepassing is dat je de bestaande cilinders kunt behouden of je kunt kiezen voor een mooie basis uitvoering cilinder waardoor je de aanschafwaarde wat kunt beperken. Daarnaast kun je het cilinder makkelijk vervangen wanneer je een sleutel verliest.

Nadeel veiligheidsbeslag met kerntrekbeveiliging / SKG

Door de hogere veiligheidsklasse van het veiligheidsbeslag ligt er vaak wat verschil in de esthetische uitstraling van deze schilden. Maar hiervoor is er uiteraard een mooi ruim aanbod aan veiligheidsbeslag waardoor er vast er zeker 1 tussen zit die een mooie toegevoegde waarde biedt. Het is en blijf natuurlijk een kwestie van persoonlijke smaak! :) 


 Weet je genoeg en wil je graag je nieuwe veiligheidsbeslag of cilinders bestellen?

Op onze website hangensluitwerkland vind je een groot assortiment hang en sluitwerk voor je woning. Voor de beste beveiliging tegen inbraak middels de methode kerntrekken kun je de volgende categorieën bekijken om je nieuwe en sterke veiligheidsbeslag aan te schaffen:

Mocht je er niet aan uitkomen dan helpen we je graag verder middels de chat of info@tpland.nl.

Anders wensen we je veel veiligheid en plezier met je nieuwe deurbeslag!