Afkortzaagmachine

Afkortzaagmachine Kopen?

Toolprof biedt als absolute specialist in accu gereedschap een hoogwaardig aanbod aan verschillende afkortzaagmachines van alle topmerken! Bestel vandaag nog eenvoudig online en profiteer van onze uitstekende service.

Er zijn geen producten die overeenkomen met de selectie.

Wat is een afkortzaagmachine?

Een afkortzaagmachine (ook wel "afkortzaag" genoemd) is een elektrisch aangedreven zaagmachine waarmee je houten, kunststoffen en metalen objecten onder een bepaalde hoek verstek kunt zagen. De vergelijkbare handzaagmachine wordt een verstekzaag genoemd. De afkortzaagmachine kan eveneens onderdeel zijn van een combinatiezaagmachine. Dit is een afkortzaag, verstekzaag en tafelcirkelzaag in één.


Wanneer gebruik je een afkortzaagmachine?

Een afkortzaag gebruik je om staven, buizen, balken, of bijvoorbeeld latten zeer nauwkeurig verstek wilt zagen of wilt afkorten. De zaagmachine wordt dan ook gebruikt voor het precisiewerk en is minder geschikt voor het grovere zaagwerk.


Afkortzaag met trekfunctie

Een afkortzaagmachine met trekfunctie zorgt voor een groter zaagbereik en is dan ook essentieel wanneer je brede materialen op maat wilt zagen. Het zaagblad beweeg je in dit geval niet alleen naar beneden, maar ook van voren naar achter. Dit geeft je de gewenste ruimte om breder materiaal onder het zaagblad te plaatsen.


Welk Zaagblad heb ik nodig bij een Afkortzaag?

Zowel voor een afkortzaag als een cirkelzaag worden cirkelzaagbladen gebruikt. De keuze voor het juiste zaagblad is erg afhankelijk van het materiaal dat je wilt bewerken. Zo zijn er verschillende cirkelzaagbladen voor onder andere hout, aluminium en metaal. Bekijk ons volledig cirkelzaagblad assortiment voor het maken van de juiste keuze!


Accu Zaagmachine of Elektrische Zaagmachine?

Hoewel beide soorten zaagmachines elektrisch worden aangedreven zit het verschil tussen beide in de stroomtoevoer van het gereedschap. Een elektrische zaagmachine werkt op netstroom en is afhankelijk van een stopcontact of een andere stroomaansluiting om te kunnen functioneren. Een accu zaagmachine daarentegen wordt aangedreven door een accubatterij en is volledig draadloos. Het voordeel hiervan is dat je flexibel en locatie onafhankelijk kunt klussen terwijl geniet van de volledige bewegingsvrijheid.


Wat is een goed merk Afkortzaagmachine?