Accu voor de bouwradio

Voor iedere accu radio is er uiteraard een geschikte accu. We hebben alle opties voor je op een rij gezet. Mocht je twijfelen of het de juiste accu is voor je bouwradio. Laat het ons weten via info@toolprof.nl en we geven je graag een gericht advies!

1 Artikel(en)

1 Artikel(en)

Wat is het verschil tussen een accu en een batterij?

Vaak wordt gedacht dat een accu en batterij eigenlijk twee woorden voor hetzelfde zijn. Als er pragmatisch wordt gekeken – dus naar hoe de woorden gebruikt worden zou je dat inderdaad kunnen zeggen. In werkelijkheid is er verschil tussen een batterij en een accu.

Wat is een accu?

Een accu is een oplaadbare galvanische cel, die veelal in auto’s worden toegepast (dus niet in de elektronica)  Accu’s worden veel ingezet door hun eenvoudig ontwerp en ze kunnen een hoge stroom leveren. In de tijd dat batterijen niet oplaadbaar waren was dit het fundamentele verschil tussen een accu en een batterij. Samengevat; een accu kan je opladen en een batterij  was waardeloos wanneer die lees was.

Volgens velen valt er een onderscheid te maken op vorm: batterijen hebben vaak een standaard formaat (AA, AAA, C, D) waar accu’s speciaal voor een bepaald apparaat gemaakt worden. Accu’s zijn dan vaak duurder (want exclusiever, niet zomaar bij elk tankstation te koop) maar wel geoptimaliseerd voor het apparaat waarin ze gebruikt worden. De meeste digitale camera’s beschikken tegenwoordig over een accu die met een speciale lader kan worden opgeladen.

Er kan een onderscheid worden gemaakt tussen batterijen en accu’s op basis van de vormen. Hiermee wordt standaard of product-specifiek bedoeld of functie (oplaadbaar vs. Niet oplaadbaar)