Zorg dat je auto winterklaar is.

Er is niks zo veranderlijk als het weer. Zo kan de ene dag nog volop de zon schijnen en kan het de volgende dag de gehele dag regenen. Het winterse weer is dus dichterbij dan je denkt en daarvoor is het goed om goed voorbereid te zijn en al je spullen al in je auto te hebben liggen.

Waar moet je dan eigenlijk aan denken?

Het is altijd goed om je auto een aantal keer per jaar goed te controleren. We hebben een aantal punten omschreven die je extra goed moet controleren voordat de winter begint.

 1. Loop al je rubbers van je deuren eens na. Maak deze goed schoon en smeer ze in met speciale crème of talkpoeder om ze te beschermen tegen kou.
 2. Zorg dat je ruitensproeivloeistof is bijgevuld en voorzien is van antivries. Dit hoeft maar een klein beetje te zijn, maar zorgt er wel voor dat je vloeistof niet kan bevriezen in het reservoir.
 3. Een speciaal deken voor je ruit is ook altijd handig om te hebben. Deze kun je in de avond voor de ruit leggen zodat je ruit niet bevriest en je deken ook niet tegen de ruit aan gaat plakken.
 4. Je auto heeft voldoende ruimte om de standaard winterspullen in je auto te leggen. Zo heb je ze altijd op het juiste moment bij de hand. Hierbij kun je denken aan het volgende:
  Ruitontdooier
  Slotontdooier (zorg wel dat deze niet in de auto ligt, wel zo handig)
  Ijskrabber
 5. Als laatste is het natuurlijk noodzakelijk om je zomerbanden te verwisselen voor winterbanden. Deze geven extra grip bij veel regenval, glad wegdek en sneeuw.

 

De beste manier om je auto te ontdooien.

Het is zover. Je wordt wakker en ziet dat het de afgelopen nacht heeft gevroren. Dit betekend dat je auto uiteraard ook volledig bevroren zal zijn. Wij geven je de juiste tips op welke wijze je de volgende onderdelen het beste kunt ontdooien:

 1. Sloten
  De beste manier is het toepassen van slotontdooier. Zo kun je in een mum van tijd je sloten weer gebruiken. Een zak warm water werkt ook goed, maar duurt alleen iets langer.
 2. Deuren
  Ook hier kun je een zak warm water gebruiken, maar vaak is het extra hard aanduwen van de raamsponningen voldoende om het ijs te breken en de deuren te openen.
 3. Handrem
  Hier hoef je vaak enkel even hard aan te trekken zodat het ijs in de kabel breekt.
 4. Ruiten
  De snelste manier is natuurlijk het gebruik van een ijskrabber of fles ruitenontdooier. Dit laatste kan ook goed gebruikt worden voor het ontdooien van je ruitenwissers. Het wordt absoluut afgeraden om een emmer warm water te gebruiken aangezien dit ervoor kan zorgen dat je ruiten barsten.
 5. Sneeuw
  Vaak blijft er nog sneeuw bovenop je daken liggen en dit kan voor gevaarlijke situaties zorgen wanneer je gaat rijden, het ijs gaat smelten en je zicht wordt belemmerd. Met een harde borstel met zachte haren kun je deze vaak gemakkelijk wegvegen en kun je veilig op pad.

Als laatste..

Zorg er altijd voor dat je scherp blijft en goed uit blijft kijken in het verkeerd. Pas je snelheid aan naar je omgeving, houd voldoende afstand en doe geen gekke dingen!

Met deze maatregelen kun je veilig en snel lekker op pad! 

Weet je voldoende en ben je op zoek naar deze winterspullen?

Wij hebben een ruim assortiment winterartikelen voor je samengesteld die je gegarandeerd de winter doorhelpen.