Op zoek naar de juiste kit? Bij Toolprof helpen we je graag bij je keuze. 

Kit is een waterdicht afdichtingsmiddel dat wordt gebruikt om kieren en scheuren te dichten. Meestal wordt het gebruikt om ramen en deuren af te dichten om tocht te voorkomen, om gaten in sierlijsten af te dichten, en om leidingen of andere openingen in muren of plafonds af te dichten. Het kan ook worden gebruikt om kleine gaten of scheuren in muren en plafonds te dichten alvorens te schilderen. Kit wordt meestal aangebracht met een kitpistool en kan glad of getextureerd zijn, afhankelijk van de gewenste afwerking. Het is verkrijgbaar in verschillende kleuren en soorten, zoals siliconen, acryl of polyurethaan.

Om de vraag of je kit of pur moet gebruiken te beantwoorden, kun je gebruik maken van een Brabants spreekwoord: ‘kekte d’r dur, gebrukte pur; as ge ut nie mir wit, gebrukte kit’ (kijk je er door, gebruik je pur, als je het niet meer weet, gebruik je kit).

Als je pur gaat gebruiken, bekijk dan eens de Soudal Genius Gun. Dit purschuim is heel handig te verwerken, en dankzij de Genius Gun heb je geen purschuimpistool meer nodig, ideaal dus!

Er zijn verschillende soorten kit die worden gebruikt voor verschillende toepassingen:

  • Siliconenkit is een populaire kit omdat het waterdicht is en bestand tegen extreme temperaturen. Het wordt vaak gebruikt in badkamers, keukens, en buitentoepassingen, omdat het flexibel blijft en beweging kan weerstaan. Het is niet overschilderbaar, dus je kunt siliconenkit het beste gebruiken op plaatsen waar het niet zichtbaar is.
  • Acrylaatkit is een kit op waterbasis die gemakkelijk te reinigen is en overschilderbaar is. Acrylaatkit is niet zo duurzaam als siliconenkit en is vatbaarder voor krimpen, maar het is een goede keuze voor gebruik binnenshuis, omdat de kit overschilderbaar is.
  • Polyurethaan kit is een hoogwaardige kit die zeer duurzaam is en bestand is tegen water, warmte en UV-licht. Polyurethaan kit wordt vaak gebruikt in buitentoepassingen. Het nadeel van deze kit is dat de prijs hoger ligt dan bij andere soorten kit.
  • Hybridekitten zijn kitten die eigenschappen van polyurethaan combineren met de eigenschappen van siliconenkit. Het is dus een feite een kruising tussen twee soorten.
  • Bitumenkit wordt vaak gebruikt voor toepassingen buitenshuis, om bijvoorbeeld lekkages in (bitumen) daken te dichten. Ook kan deze kit gebruikt worden bij bijvoorbeeld de reparatie van dakleer of dakshingles. 

Bekijk hier ons volledige assortiment lijmen en kitten.

Bij de keuze van een kit is het belangrijk dat je het juiste type voor de specifieke toepassing kiest en uiteraard de gebruiksaanwijzing van de fabrikant goed opvolgt. Ook is het heel belangrijk om het oppervlak dat gekit gaat worden goed schoon te maken, en oude kit- of lijmresten te verwijderen.

Kitwerk is een eenvoudige en effectieve manier om kieren af te dichten en tocht, waterschade en andere problemen te voorkomen. Met de juiste kit en de juiste toepassingstechnieken kunt u uw huis goed afdichten en beschermen tegen de elementen.

Heb je nog vragen over kit? Neem dan contact met ons op via info@toolprof.nl. Onze medewerkers staan graag voor je klaar om je van advies te voorzien.