Snoei al de uitgebloeide bloemen.

Het heeft geen zin om naar een uitgebloeide bloem te blijven kijken die niet meer zal opleven. Je kunt deze dus het beste afknippen. Wanneer de steel ook bij afsterft kun je deze ook het beste afknippen. In het voorjaar groeit dit gewoon weer aan.

Snoei ook je bomen.

Als je dan toch bezig bent kun je beter direct ook al je bomen en struiken bijknippen tot de gewenste afmeting. Heb je een berk-, noten- of druivenboom? Zorg er dan voor dat je deze voor januari snoeit anders heb je er in de zomer minder plezier van.

Een rozenstruik kun je het beste afknippen tot ongeveer 40cm.

Maaien van je gazon.

Wanneer de temperaturen dalen zal het gras van je gazon niet meer zo snel groeien. Wel is het handig om rond oktober/november deze nog een keer te maaien, maar dan op de hoogte stand. Zo blijft het gras de gehele winter mooi overeind.

Wil je juist graag hem een beetje bijknippen? Dat kan ook zeer gemakkelijk met een grasschaar!

Begin op tijd aan het onderhoud van je tuin voor de zomermaanden

Wil je in de zomer wellicht je tuin een beetje aanpassen? Of wil je graag wat nieuwe dingen gaan aanplanten? Bekijk onderstaande tips:

Bloembollen planten

Je moet er rekening mee houden dat sommige soorten het beste in het najaar gepland kunnen worden. Bloembollen bijvoorbeeld kunnen erg goed tegen een koude ondergrond en kunnen zich dan alvast voorbereiden op het voorjaar om dan mooi tot bloei te komen.

Coniferen snoeien voor de zomer

In het najaar zijn coniferen op hun best om gemakkelijk verplaatst te worden. Maak hier dan ook gebruik van mocht je dit willen doen en wacht niet tot de zomer hiermee.

Groene aanslag verwijderen

Kijk je naar buiten en zie je dat je tegels en tuinmeubels vol met groene aanslag zitten? Dit kun je eenvoudig en snel verwijderen met met deze groene aanslagverwijderaar. Even in laten trekken en je kunt de groene aanslag zo weg schrobben / spoelen.

Hulp nodig bij het onderhouden van je tuin?

Heb je nog niet de juiste spullen in huis om je tuin winterklaar of zomerklaar te maken?
Bekijk dan onderstaand overzicht en bestel ze direct voor de beste prijs:

Veel succes met tuinieren!