Vind hier de beste tips voor het opknappen en schuren van meubels.

Er zijn vele particulieren die dit in hun vrije tijd doen en hier veel plezier uit beleven. Heb je zelf ook meubels die je wilt opknappen, maar weet je niet waar je moet beginnen? Dan hebben we een aantal handige tips voor je:

 • Check vooraf of de meubels nog in goede staat zijn
  Er kan bijvoorbeeld nog boktor of houtworm in zitten en dan kun je halverwege stoppen met je werk of de meubels later alsnog weggooien.

 • Meubels die al behandeld zijn met olie kosten erg veel tijd
  Deze moet je namelijk helemaal ontvetten en dit is een erg langdurend en saai proces, waar je niet iedereen blij mee maakt!

 • Zorg ervoor dat je de oppervlakte goed schuurt
  Schuren is bij de meeste verfsoorten noodzakelijk omdat anders de verf niet goed pakt en je vele liters verf verder bent voordat je het gewenste resultaat hebt. Dit is niet het meest leuke werk, maar zorgt wel voor het perfecte plaatje.

 

Op zoek naar een nieuwe schuurmachine? Deze schuurmachines zijn het meest geschikt voor grote oppervlaktes en moeilijk bereikbare plekken.

 • Verdiep je in ideeën en kleuren
  Het is erg belangrijk dat je vooraf een goed beeld hebt wat je met je meubelstuk wilt creëren om het juiste resultaat te bereiken. Bekijk eens onze verschillende verfsoorten en kleuren
 • Als laatste: Gewoon lekker doen en plezier hebben!

Veel succes met klussen! :)