De juiste betekenis van de ip norm.

Of je bouwradio stof of waterdicht is, hangt af van de IP norm welke aan je radio is gekoppeld. De IP norm wordt internationaal herkend en is daarentegen ook genormaliseerd.


De IP norm is opgebouwd uit twee cijfers. Het eerste cijfer geeft de beschermingsgraad tegen indringen van voorwerpen en/of stof aan waartegen de radio is beschermd. Het tweede cijfer geeft de beschermingsgraad tegen vocht aan. 

Voorbeeld IPx4 norm.

Een apparaat met de aanduiding IP X4 is geen stofbestendige bouwradio maar wel een plenswaterdichte radio.
Opzoek naar een specifieke norm, bekijk snel de onderstaande tabellen voor de betekenis van de diverse IP normen.


Radio kopen met een hoge IP normering?

Vele bouwradio’s beschikken over de IPX4 norm waarmee ze dus plensdicht zijn en een goede bescherming bieden bij lichte regen. Werk je veel buiten en zoek je een bouwradio die waterbestendig is en tegelijkertijd ook zuiver en krachtig geluid produceert? De bouwradio's van Perfectpro hebben alles op dit gebied en biedt een extra bescherming door de sterke behuizing.

Verschillen in de ip normering.

Je hebt nu een goed beeld van wat de IP-normering precies inhoud, maar nu ben je natuurlijk benieuwd naar de verschillende tussen de verschillende normeringen.


Hiervoor hebben we 2 tabellen voor je samengesteld. Tabel 1 staat voor de verschillen in resistentie tegen stof en overige voorwerpen en tabel 2 staat voor de classificaties in vochtbestendigheid. Op deze manier wordt de juiste radio selecteren een stuk makkelijker!

Mocht je na het lezen van deze informatie nog vragen hebben, laat het ons weten, we helpen je graag verder!


Weet je welke bouwradio je wilt bestellen?

Bekijk hier het overzicht radiospelers in alle maten, vormen, kleuren en met de volledige technische specificaties! De perfecte bouwradio vindt je gegarandeerd op bouwradioland!

Zorg voor een radiospeler met de juiste IP norm voor je werkomgeving en je hebt jarenlang plezier van je radio!