Bouw sector trekt aan: De vraag naar woningen in de bouw neemt toe en het aantal faillissementen daalt, dat horen we graag!

Het eerste bericht ging over de vraag naar het aantal woningen in de verkoop dat toeneemt. Een leuk bericht om te lezen naast alle negatieve berichten over de crisis. We gaan weer een positieve kant op!

Maak nu de stap

Zit je eraan te denken om de volgende stap te zetten en een nieuwe woning te kopen?

Doe het dan nu!

De rente staat nog steeds laag, maar kent nu een keerpunt, waardoor je nu zeker nog op het juiste moment inschakelt.
Daarnaast zijn de woningen ook nog steeds zeer betaalbaar wat het nog aantrekkelijker maakt om nu een huis te kopen.

Aantal faillissementen blijft maar dalen

Het 2e bericht was van een paar dagen later waarin duidelijk wordt dat bedrijven in de bouw zich in een beter vaarwater bevinden.

Het aantal faillissementen blijft steeds verder dalen waardoor we eigenlijk wel mogen zeggen dat het ook daar de goede kant op gaat.

Gedwongen faillissementen

We hebben het voornamelijk over de gedwongen faillissementen wat dus zeer positief is. Gespecialiseerde aannemers kunnen we rustig ademhalen aangezien het voor hun een zeer zware periode is geweest.

Het aantal ondergangen is gedaald van 735 in 2013 naar 233 tot nu toe in 2015. Een forse daling dus en dit blijft maar dalen.

Allemaal goede berichten. Mogen we een gat in de lucht springen en weer wat risico’s nemen of moeten we op onze hoede blijven en voorzichtig zijn?

Wat vinden jullie?