Zorg voor een goede beveiliging voor je woning met de volgende tips!

Aantal woninginbraken daalt.

Goed nieuws! Het aantal woninginbraken of pogingen tot een woninginbraak is al jaren flink aan het dalen. In 2019 telden we 32.000 inbraken en in 2022 ligt dit aantal grofweg tussen de 25.000 en 30.000. Het streven is natuurlijk om zo min mogelijk inbraken te hebben. Voorkomen is altijd beter dan genezen, daarom is het belangrijk om je woning goed te beveiligen. 


 Maar wat kun je precies doen om je huis goed te beveiligen?

Makkelijk doelwit: Ramen en deuren.

Inbrekers gaan altijd op onderzoek uit voordat ze een inbraak plegen. Ze rijden bijvoorbeeld overdag een paar keer door de straat om te achterhalen wat voor soort huizen het zijn en om een inschatting te maken of het een drukke straat is om de juiste tijd te bepalen. Tegenwoordig zijn er vele inbraakmethodes bekend en hierin zie je dat de ramen en deuren gemakkelijk open te breken zijn.


 De juiste beveiliging.

Het is bewezen dat een inbreker ongeveer 1,5 minuut de tijd neemt om een slot open te breken. Na deze periode geven ze het snel op en gaan ervandoor. Veel sloten voldoen aan het SKG-keurmerk, dat door Politie Keurmerk Veilig Wonen is uitgegeven en garanderen zo een inbraakwerendheid van ongeveer 3 minuten. Meer weten over SKG? Kijk dan hier.

Wat moet je zeker als beveiliging hebben?

Je vraagt je nu natuurlijk af, leuk allemaal die informatie, maar wat heb ik nu precies nodig voor een goede beveiliging voor je woning? Hiervoor hebben we uiteraard het perfecte overzicht voor je op een rij gezet:

  1. Secustrip
    Een secustrip is de perfecte beveiliging voor je deuren. Je bevestigt ze namelijk zeer gemakkelijk aan de binnenkant van je deur en voorkomt dat je deur kan worden opengebroken. Perfect!
  2. Veiligheidskorstschild
    Dit geweldige veiligheidsbeslag is er voor je buitendeur en maakt het inbrekers erg moeilijk om zomaar je slot open te breken. Ze zijn er in verschillende afmetingen en SKG keurmerken zodat de 1,5 norm zeker gehaald wordt.
  3. veiligheidsprofielcilinder
    Bij een goed veiligheidskorstschild hoort een goed beveiligde veiligheidscilinder zodat ze niet middels het cilinderslot binnen kunnen komen.

 Verzeker je woning van een goed slot!

Weet je genoeg en wil je graag direct de juiste sloten bestellen? Neem dan eens een kijkje bij onze collectie hang- en sluitwerk en houdt inbrekers buiten de deur!