Bij de aanschaf van deurbeslag komt veel kijken, maar wat is deurbeslag nou eigenlijk? Er is enorm veel keus en er moet met heel veel rekening worden gehouden. In dit artikel vindt u alle informatie die u nodig heeft bij de aanschaf van deurbeslag!

Wat is deurbeslag?

Deurbeslag is een verzamelnaam voor alles wat op een deur kan zitten. Dit is dus simpelweg een deurklink, maar ook een deurbel, schild, etc. Deurbeslag kan worden onderverdeeld in hangwerk (scharnieren en gehengen), sluitwerk (sloten, schuiven en grendels) en het beslag (raam en deurkrukken). Naast dat het functioneel is, zorgt deurbeslag er ook voor dat de deur mooi afgewerkt is. Er is een ruime keuze aan producten zodat ieder zijn deur kan afwerken naar zijn smaak.

Deurbeslag voor binnen- en buitendeuren

Bij de aankoop van een deurklink moet rekening gehouden worden met de rozet. Dit is een plaatje rond het sleutelgat van deuren. De deurklink en rozet zijn erg belangrijk als designobject.
Wat betreft de buitendeur heb je met meerdere producten te maken onder het deurbeslag. Zo heb je het slot, de brievenbus en niet te vergeten de deurbel.

Deurbeslag meten

Je hebt veel verschillende soorten en maten deurbeslag. In de zoektocht naar een passend deurbeslag kan er gebruikt gemaakt worden van een bepaalde meetmethode. Allereerst dient de PC maat opgemeten te worden. Dit is de afstand tussen het hart van de profielcilinder en het hart van het krukgat.

Hierna moet de deurdikte opgemeten worden. De manier waarop dit gedaan dient te worden spreekt voor zich. Tot slot wordt het gatenprofiel opgemeten. Hier wordt de afstand tussen het hart van de bovenste schroef en het hart van het krukgat gemeten. Vervolgens wordt de afstand tussen het hart van het krukgat en het hart van de eerste schroef eronder gemeten. De laatste stap is het meten van de afstand tussen het hart van het krukgat naar de schroef helemaal onderaan.

Het assortiment van Toolprof

Zoals eerder aangegeven heeft Toolprof een breed assortiment deurbeslag. U kunt kiezen uit diverse soorten. Zoek je een deursluiter, kortschild, langschild of een nieuwe deurkruk? We hebben een paar mooie modellen voor je! Bekijk hier ons assortiment.