SKG / stichting kwaliteit gevelbouw

SKG staat voor Stichting Kwaliteit Gevelbouw en is in het leven geroepen als certificatie-instelling voor de bouw- en vastgoedsector. Ze testen de prestaties en veilighheid van industriële producten en voorzien deze van het SKG keurmerk.

Aanbieders van veiligheidsproducten (met rookmelders als uitzondering) kunnen er zelf voor kiezen om hun producten te laten testen en eventueel te certificeren door het SKG keurmerk. 

"SKG houdt toezicht op de eisen qua inbraakveiligheid van sloten, superfijn!"


SKG sterren

Wanneer je op bent naar veiligheidsproducten zoals een kluis of bouwbeslag zie je het SKG keurmerk vast wel eens voorbij komen. Hier worden vaak een x aantal sterren aan gekoppeld en we kunnen ons voorstellen dat je jezelf afvraagt wat het aantal sterren precies aangeeft. Hierbij een korte uitleg:

  1. 1 ster: Het veiligheidsproduct zorgt ervoor dat het slot van het product minder dan 3 minuten inbraakwerend is. Dit is dus vergelijkbaar met een standaard slot en biedt geen goede houvast qua goede beveiliging.
  2. 2 sterren: Dit geeft aan dat het product wel in staat in om minimaal 3 minuten inbraakwerend te zijn. Een inbreker heeft dus zeker een aantal minuten nodig om het slot open te breken. Dit is vaak al voldoende voor een inbreker om af te haken. Hiermee ben je dus verzekerd van een goed slot.
  3. 3 sterren: Vind je 3 minuten toch nog een risicofactor? Dan moet je een product met 3 sterren aanschaffen aangezien dit aangeeft dat het slot minimaal 5 minuten inbraakwerend is. We kunnen ons niet voorstellen dat een inbreker dit langer zal volhouden! ;)


Belangrijke informatie aanschaf veiligheidsproducten SKG

Het aantal sterren is uiteraard geen harde waarheid, aangezien de testen worden uitgevoerd met standaard gereedschap, die door een mogelijke inbreker vaak toegepast wordt. Dit is bijvoorbeeld een gelegenheidsbreker en wordt er niet getest met een koevoet. Extra beveiliging van je huis is dan ook altijd zeker aan te raden, maar met het SKG keurmerk heb je altijd een tikje meer zekerheid! :)


Benieuwd naar het assortiment SKG veiligheidsproducten

Heb je alle informatie die je nodig hebt om het juiste product aan te schaffen en ben je op zoek naar een kluis, sleutelkast of bouwbeslag wat aan het SKG keurmerk voldoet? Dan vind je deze hier:

  • Kluizen
  • Sleutelkasten (Geen SKG keurmerk, waar wel een uitstekende beveiliging)
  • Bouwbeslag (De beste beveiliging voor je woning, met vele keurmerken en certificeringen)

Het beste veiligheidsbeslag voor je deuren vind je op toolprof.nl!