Het wordt langzamerhand weer iets warmer, het zonnetje komt weer tevoorschijn en de bomen krijgen weer bladeren. De lente is weer begonnen, dat betekend weer de hoogste tijd om in de tuin aan de slag te gaan. Bekijk hieronder 6 handige producten die jij kan gebruiken tijdens het bijhouden van jouw tuin.

Bloemen planten

In iedere sfeervolle tuin staan mooie, gekleurde planten en bloemen. Het is dan ook van belang dat deze planten en bloemen goed verzorgd worden. Om de bloemen in de grond te zetten is een goede tuinschep nodig. Dit tuinschepje is perfect voor allerhande werk zoals de voorbereiding van bloembedden en borders, verpotten, planten etc. 

Planten hebben ook een beetje hulp van mensen nodig om weer op kracht te komen. Het is daarom handig en goed voor de planten om ze in het voorjaar te bemesten. De planten worden hier niet alleen mooier van, maar het helpt vooral om ziektes, schimmels en ongedierte te voorkomen

TIP: Met deze bloembollenplanter maakt u gemakkelijk een mooi gat waar u uw bollen in kunt planten, de grond blijft achter in de bollenplanter. 

 

 

Koop een goede snoeischaar en handschoenen

‘Snoeien doet groeien’, aan het begin van de lente zijn veel planten toe aan een goede snoeibeurt. Snoeien helpt om de planten weer in een mooi model te krijgen. Het is handig om op internet op te zoeken hoe u uw gewas het beste kunt snoeien. Het is in ieder geval belangrijk dat u een goede snoeischaar aanschaft. De snoeischaar moet scherp zijn, anders zal uw snoeischaar niet snel en mooi knippen. Ook worden ziektes voorkomen wanneer u uw planten goed snoeit.

Voor je eigen veiligheid is het goed om goede handschoenen te dragen tijdens het bijhouden van uw tuin. Heb jij wel groene vingers, maar liever geen vieze? Dan zijn deze handschoenen perfect voor tuinieren. Ze zorgen voor extra stevigheid maar ook voor hygiëne van je handen.

Grasmaaier aanschaffen? Dit is wat je moet weten.

Je schaft niet ieder jaar een nieuwe grasmaaier aan, het is daarom belangrijk om te kijken wat de ideale grasmaaier voor u is. Hoewel er niet altijd bij stil wordt gestaan, speelt het geluid van de grasmaaier een belangrijke rol. Als een grasmaaier veel geluid maakt, kan dat als storend ervaren worden. Heeft u niet veel opbergruimte? Dan is een inklapbare grasmaaier ideaal voor u. Door de inklapbare duwbeugel bespaart u enorm veel ruimte en is ook nog eens betaalbaar !

 

 

 

Wanneer sproei je jouw tuin 

Als het een lange tijd achter elkaar goed lekker is, is de verleiding groot om je tuin regelmatig te sproeien. Maar als je dit niet op de juiste momenten doet, doe je je tuin meer kwaad dan goed. De grond van je tuin en planten droogt vooral uit door de combinatie van wind en zon. Kijk goed naar de weersvoorspellingen. Als je ziet dat er een droge periode aankomt, sproei dan één dag of maximaal twee dagen van te voren je tuin. Het is namelijk niet goed om te sproeien terwijl het heel droog en warm is. Geniet je lekker van een drankje in de tuin met het lekkere weer? Een zwenksproeier neemt uw werk uit handen, u hoeft hem alleen neer te zetten. Met deze slangenwagen kunt u uw tuinslang gemakkelijk oprollen en opbergen.

 

Onkruid bestrijden

Onkruid branden is een veelgebruikte methode voor het bestrijden van de woekerende planten en zaden. Met behulp van een gasbrander is het gemakkelijk om de planten direct te verbranden. Je hoeft de planten niet tot de grond toe te verbranden. Met een onkruidbrander verhit je het onkruid enkele seconden, hierdoor barsten de cellen van de plant en droogt de plant uit. Pas wel op bij het verbranden, kom bijvoorbeeld niet te dicht in de buurt van muren. Kom met de vlam niet in de buurt van ventilatiegaten, dan kan het vuur het isolatiemateriaal tussen de muren in brand steken.  

Goede werkkleding is belangrijk tijdens het tuinieren

Ben je lekker aan het tuinieren, dan is het wel zo fijn om goede werkkleding te dragen. Tijdens het tuinieren wil je het natuurlijk niet te warm of te koud hebben. In de koude periode is een lange werkbroek erg fijn, waar een korte broek juist fijn is in de zomer. De materiaalsoort van een broek is ook belangrijk. Als je een broek van polyester hebt kreukt de broek niet, maar neemt de broek minder vocht en zweet op dan katoen. Een combinatie van deze materialen werkt erg prettig.

Kijk op deze pagina voor al onze tuin artikelen of chat met ons voor meer informatie rondom jouw tuin project